7 tipů, kde na Pardubicku nasát vánoční atmosféru

Pernštýnské náměstí v Pardubicích sice letos bude bez vánočních trhů, ale s našimi tipy si adventní čas užijete i tak. Na Pardubicku se totiž nevzdáváme! Stále je tu spousta možností, kde se naladit na nadcházející sváteční dny. Tak nebuď Grinch a vyraz s námi nasát vánoční atmosféru do ulic…
1. Advent s vůní perníku

Kde jinde ochutnat perníkové speciality než u nás v Pardubicích? Nová iniciativa turistického informačního centra spojuje pardubické kavárny právě tématem perníku. Každý zapojený podnik si připravil pochoutku po svém. Někde ochutnáte latté s perníkovou příchutí, tu cheesecake, jinde vláčný perník či něco ostřejšího :-). Nabídka je široká a lákavá. Tak neváhejte a ochutnejte do Vánoc klidně všechny dobrůtky, protože na kila se teď nekouká. Mapa zapojených podniků.

My jsme zašli na perníčkové latté do Galerie Café – rozhodně to není naše jediná zastávka 🙂
2. Vyzdobené centrum Pardubic

Klasické slavnostní rozsvěcení stromečku na Pernštýnském náměstí se sice nekoná, ale strom už dávno stojí na svém místě a svítit bude samozřejmě taky. Užít naplno si ho můžete v klidu při procházce centrem Pardubic po celý advent a ještě déle.

3. Choltický zámek a jeho stromeček

Procházka spojená s okukováním stromečku vás nemine ani v Cholticích. Veškerý doprovodný program se sice ruší, adventní čas tu ale nebude o nic méně krásný než jindy. Okružní výlet po oboře zakončený pod stromečkem zkrátka stojí za to.

Jaký stromeček nás čeká letos? foto: @cholticezamek
4. Výšlap na Kunětickou horu

Výhledy na mrazem sevřené Pardubicko mají své kouzlo. Při výstupu na hradní vyhlídku se pěkně zahřejete a cestou zpátky můžete nakrmit zdejší zvířátka.

Výhled z hradu na omrzlé Pardubicko. Foto: @kunetickahora
5. Betlémské světlo

Betlémské světlo k nám každý rok putuje přímo z Izraele. Po celé Evropě ho distribuují skautské vlaky tak, aby každý z nás mohl mít doma pravé betlémské světlo Vánoc. Vypadá to, že i letos se ho dočkáme. Aktuální informace a místa, kde si s lucerničkou plamínek vyzvednout, najdete tady. Obvykle je to kostel sv. Bartoloměje nebo třeba vlakové nádraží.

6. Vánoční trolejbus

V loňském roce se setkal s enormním úspěchem a letos je zpět! Vánoční trolejbus bude v adventním čase brázdit ulice Pardubic.

Foto a více informací: Dopravní podnik města Pardubic


A to nejlepší na konec…

7. Adventní trhy ve „Mlejnech“ budou!!!

Sice komornější, ale přesně s takovou atmosférou, kterou milujeme. To jsou adventní trhy v Automatických mlýnech na nábřeží Chrudimky v Pardubicích. Poprvé se otevřou už tuto sobotu v 11:30.


Napsat komentář

Design a site like this with WordPress.com
Začít